Eπιστολή προς τον υπουργό πολιτισμού της χώρας μου προκειμένου να τον επηρεάσω ώστε να λάβει μέτρα για την ανάπτυξη της τουριστικής κουλτούρας. (έκφραση-έκθεση Β΄Λυκείου).

 


 

Αγαπητέ κ.Υπουργέ.

Γνωρίζω ότι με αυτή την επιστολή μου ίσως σας ενοχλώ, όμως πραγματικά θα ήθελα να μοιρασθώ μαζί σας τις ανησυχίες μου αλλά και τις ελπίδες μου για ένα πολύ ευαίσθητο θέμα. Αναφέρομαι στο θέμα του τουρισμού και της συνεπαγομένης ανάπτυξης της τουριστικής βιομηχανίας στον τόπο μας,μιάς και από όσο παρατηρώ, αυτή είναι η κυρία πηγή προόδου και ανάπτυξης. Δεν θα πρέπει βέβαια να μην αναφερθούμε και στο γεγονός ότι η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει τουρισμό όχι μόνο προκειμένου να αποκομίσει οικονομικά οφέλη αλλά και προκειμένου να δώσει παιδεία και κουλτούρα στους επισκέπτες της μέσα από τα καταπληκτικά μνημεία και έργα τέχνης που διαθέτει. Θα σας παρακαλούσα λοιπόν να αφιερώνατε ελάχιστο χρόνο και να διαβάσετε την επιστολή μου αυτή.

Οι Έλληνες είναι ευαίσθητος και φιλότιμος λαός, με το να τους δώσετε κίνητρα (οικονομικά αλλά και κοινωνικά) αυτοί θα προσφέρουν τις πρέπουσες παροχές στους τουρίστες ώστε να μην παρατηρούνται φαινόμενα αισχοκέρδειας και εκμετάλλευσης των επισκεπτών στη χώρα μας. Συνδυαστικά με αυτό που προτείνω θα πρέπει να τηρούνται οι νόμοι και οι παραβάτες να τηρούνται αυστηρά. Η σωστή σεμιναριακή εκπαίδευση των ανθρώπων που εμπλέκονται στον τουρισμό θα ανεβάσει το μορφωτικό επίπεδο ώστε οι παροχές προς τους τουρίστες να διαθέτουν πολιτισμό και αποτελεσματικότητα, άνεση και ευχαρίστηση.

Σημαντικό επίσης θεωρούμε και το ότι η Πολιτεία μέσα από συγκεκριμένες δράσεις θα πρέπει να διαφημίσει τον πνευματικό και πολιτιστικό πλούτο της χώρας ώστε ο τουρισμός να είναι αναβαθμισμένος και στοχευμένος όχι μόνο σε υλικές αλλά και σε πνευματικές απολαύσεις και ευχαριστήσεις. Η καμπάνια εκ μέρους της Πολιτείας ώστε οι φυσικές και πολιτισμικές ομορφιές της χώρας μας να φανούν σε παγκόσμιο επίπεδο (και μέσα από τη χρήση της σημερινής τεχνολογίας) θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνησή σας.  Μόλις βέβαια χρειάζεται να αναφερθώ και στο γεγονός ότι τα σχολεία θα πρέπει να φιλοξενήσουν ξεχωριστό μάθημα ώστε οι μαθητές να μαθαίνουν τις ομορφιές της χώρας τους και μετέπειτα να την αξιοποιούν προς όφελος και των τουριστών αλλά και της εγχώριας οικονομίας.

Κ.Υπουργέ.

Η ευλογία της χώρας μας νεκρώνεται εάν δεν την ανασταίνουν συνεχώς οι άνθρωποι που την κατοικούν. Οι Ελληνικές μνημειακές και φυσικές ομορφιές ζωντανεύουν όταν αξιοποιούνται, όταν άνθρωποι από όλο τον κόσμο τις γεύονται και ωφελούνται από αυτές. Όπως βέβαια και η χώρα μας ωφελείται από μία υγιή τουριστική πολιτική. Η οποία διαφημίζει τη χώρα μας και ως παρόν και ως παρελθόν. Είμαι σίγουρος για τις μετέπειται ενέργειές σας.

                                                                                                                Με εκτίμηση

                                                                                                                Ο τάδε

                                                                                                                Μαθητής/ια……

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

vasilios888@yahoo.gr