Ασκήσεις ‘Εκφρασης – ‘Εκθεσης. Να σημειώσεις τα δομικά μέρη στις παρακάτω παραγράφους:

 


1) Το επάγγελμα έχει ζωτική σημασία για τον άνθρωπο. Ασκώντας το επάγγελμα που αυτός ο ίδιος ελεύθερα επέλεξε ικανοποιεί τις βιοτικές του ανάγκες , γίνετα ανεξάρτητος και ζεί με αξιοπρέπεια. Αναγνωρίζεται και καταξιώνεται κοινωνικά , νοιώθει ηθική ικανοποίηση , αποκτά αυτοπεποίθηση και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον. Επιπλέον ολοκληρώνει την προσωπικότητά του ως άνθρωπος και ως πολίτης. Για όλους αυτούς τους λόγους η επιλογή του επαγγέλματος είναι κρίσιμη απόφαση και πρέπει να λαμβάνεται με μεγάλη περίσκεψη.

(Θ.Π: το επάγγελμα…. Άνθρωπο

Λεπτομέρειες: Ασκώντας…ως πολίτης

Κατακλείδα: για όλους αυτούς..με μεγάλη περίσκεψη).

2) Οι τεράστιες δυνατότητες αποθήκευσης οργάνωσης , αναπαράστασης και γενικά επεξεργασίας των πληροφοριών , καθώς και της διασύνδεσής του με ηλεκτρονικά δίκτυα και άλλα εποπτικά μέσα που διαθέτει ο υπολογιστής τον καθιστούν μία σπουδαία πηγή πληροφόρησης , γεγονός πολύ σημαντικό για την εποχή μας ,αφού ζούμε στην εποχή της πληροφορίας και ο βαθμός πρόσβασης σε αυτή από όλους τους πολίτες είναι δείκτης δημοκρατίας για κάθε χώρα.

Θ.Π: τον καθιστούν μία σπουδαία πηγή πληροφόρησης.

Λεπτομέρειες: Οι τεράστιες….ο υπολογιστής.

Κατακλείδα: γεγονός…..για κάθε χώρα.

3) Πολλά ευθύνονται για την φτώχεια στην εποχή μας. Οι κοινωνικές ανακατατάξεις, η άνιση κατανομή του πλούτου. Δεν θα πρέπει να ξεχνούμε και τη συσσωρευτική οικονομική πολιτική κυριάρχων χωρών. Εν κατακλείδι η αιτία της φτώχειας υπάρχει μέσα στην ίδια τη θέσπιση της κοινωνίας.

Θ.Π: Πολλά…εποχή μας.

Λεπτομέρειες: Οι κοινωνικές…χωρών.

Κατακλείδα: Εν κατακλείδι…….κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

vasilios888@yahoo.gr