Νεοελληνική γλώσσα Γ΄Γυμνασίου. Προτεινόμενα θέματα για ανάπτυξη.


Θέμα: «Σε ημερίδα για την ειρήνη σου ανατίθεται να αναπτύξεις το θέμα : «Χωρίς εξοπλισμούς η γή θα μπορούσε να γίνει ένας πραγματικός παράδεισος».Να γράψεις την εισήγησή σου σε δύο περίπου σελίδες.
Πρόλογος.
Η διαπίστωση: έξαρση των τοπικών συγκρούσεων και ένταση στις σχέσεις μεταξύ των κρατών  που οδηγεί στην αύξηση των εξοπλισμών.
Η τάση  για ανανέωση και  εκσυγχρονισμό των οπλικών συστημάτων.Η διάθεση  τεραστίων κονδυλίων για σύγχρονα όπλα.


Κύριο μέρος.
Α.Γιατί έχουν δίκαιο όσοι υποστηρίζουν πώς με την κατάργηση των εξοπλισμών η γή θα μπορούσε να γίνει ένας πραγματικός παράδεισος;
Οι  εξοπλισμοί προϋποθέτουν την ύπαρξη πολυδάπανων ερευνητικών κέντρων ,απασχόληση πολλών επιστημόνων και ειδικευμένων τεχνικών ,κατανάλωση ακριβών υλικών.Όλα αυτά σημαίνουν τεράστιες δαπάνες.Χώρες που δεν παράγουν οι ίδιες  όπλα αναγκάζονται να πληρώσουν πανάκριβα  τις εφευρέσεις των άλλων και ξοδεύουν  μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού τους  για εξοπλισμούς.
Τα χρήματα που δίνονται για τους εξοπλισμούς θα μπορούσαν να στηρίζουν την υγεία,την παιδεία,την πρόνοια,την προστασία του περιβάλλοντος γενικότερα την πολυσχιδή καλυτέρευση της ανθρώπινης ζωής.

Β.Θα γίνει πραγματικά ένας παράδεισος η γή χωρίς εξοπλισμούς;
Ασφαλώς όχι.Είναι σίγουρο όμως ότι οι συνθήκες ζωής θα γίνουν  πολύ καλύτερες και θα εξασφαλισθούν για όλους τους ανθρώπους στοιχειώδη αγαθά τέτοια όπως: τροφή,ενδυμσία,υγεία και παιδεία.
Επίλογος.

Σήμερα ,περισσότερο ίσως από άλλοτε το κλίμα είναι αρκετά ευνοϊκό,αν  όχι για πλήρη αφοπλισμοό,τουλάχιστον  για αποκλιμάκωση των  εξοπλισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

vasilios888@yahoo.gr