Ανακαλύπτοντας τους τρόπους πειθούς.Έκφραση-Έκθεση Γ΄Λυκείου.

Πάταξη της αρχαιοκαπηλίας.
Ελληνικές και ιταλικές αρχαιότητες θα επαναπατρισθούν τη Δευτέρα, με αφορμή την επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα του ιταλού υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Ντάριο Φραντζεσκίνι.
Ερώτηση: Στην ζωγραφισμένη παράγραφο να σημειώσετε το συλλογισμό και να τον αξιολογήσετε:
Απάντηση: Λείπουν οι δύο πρώτες προτάσεις του συλλογισμού,τις οποίες και θα πρέπει να σημειώσω:Συγκεκριμένα:
1η πρόταση: Οι αρχαιότητες ως έργα τέχνης θα πρέπει να εκτίθενται στις χώρες όπου κατασκευάσθηκαν.
2η πρόταση: Ανακαλύφθηκαν τέτοιες αρχαιότητες.
3η πρόταση: Άρα αυτές θα επαναπατρισθούν τη Δευτέρα έπειτα από συμφωνία της ελληνικής και ιταλικής κυβέρνησης.
Ο συλλογισμός κρίνεται ως παραγωγικός(διότι προχωρεί από μία γενική ιδέα πρός μία συγκεκριμένη διαπίστωση.Είναι έγκυρος(από τις προκείμενές του μπορώ να προχωρήσω στη διατύπωση όλων των προκειμένων)είναι αληθής(διότι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα)άρα λογικά ορθός.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της συνεργασίας Ελλάδας και Ιταλίας για την πάταξη της παράνομης διακίνησης πολιτιστικών αγαθών, έχει προγραμματιστεί τελετή παράδοσης πολιτιστικών αγαθών, ελληνικής και ιταλικής προέλευσης. 

Πρόκειται για αρχαίο ελληνικό αγγείο (μελανόγραφη κορινθιακή πυξίδα του 4ου αι. π.Χ.), το οποίο παρανόμως είχε εξαχθεί από την Ελλάδα και εντοπίσθηκε στη βόρεια Ιταλία και ένα αρχαίο αντικείμενο (πήλινο ανάγλυφο), το οποίο προσφάτως πιστοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας ότι είναι ιταλικής προέλευσης και προϊόν παράνομης διακίνησης.
Ερώτηση: Ποιά έπίκληση υπάρχει στη σημειωμένη παράγραφο και γιατί;
Απάντηση:Η επίκληση που υπάρχει στη συγκεκριμένη παράγραφο είναι η επίκληση στη λογική.Αυτό συμβαίνει διότι παρατίθενται πολλές πληροφορίες ιστορικής και αρχαιολογικής υφής και χαρακτήρος που χρειάζεται σκέψη και μελέτη για να αποκωδικοποιηθούν.Οι λέξεις είναι βαθιά επιστημονικές και το ύφος τόσο σοβαρό ώστε το μυαλό να εργάζεται προκειμένου    να καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα.

Ο κ. Φραντζεσκίνο θα έχει συνάντηση με τον Αριστείδη Μπαλτά.

Κατά την πρώτη επίσημη επίσκεψη του Ιταλού υπουργού στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθούν, στο Μουσείο Ακροπόλεως, διμερείς συνομιλίες με θέμα τις πολιτιστικές συνέργειες μεταξύ των δύο χωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

vasilios888@yahoo.gr